بهداشت و درمان

درمان زردی نوزاد با درمان خانگی طب سنتی

درمان خانگی زردی نوزاد در طب سنتی

همانطور که میدانید زردی نوزاد جز بیماری های شایع نوزاد می باشد، که به نوبه خود خیلی خطرناک و گاها باعث بروز اختلالاتی در بدن نوزاد میشود. اگر این بیماری کنترل نشود باعث مرگ نوزاد میشود. در نوع شدید زردی نوزاد؛ ممکن است نوزاد تا چند روز یا چند هفته در بیمارستان بستری شود. بستری شدن نوزاد برای والدین ناراحت کننده است، ولی طب سنتی همانطور که برای هر بیماری درمان خانگی ساده و راحت و کم هزینه ای دارد برای این بیماری هم روش درمان ارائه داده است.

زردی نوزاد دو نوع است زردی فیزیولوژیک و زردی پاتولوژیک که هر کدام از آنها دلایل متفاوتی دارد و نحوه برخورد با آن نیز متفاوت است.

زردی فیزیولوژیک: به زردی که 24 ساعت بعد از تولد نمایان شود و با تغذیه و دارو رفع میشود.

زردی پاتولوژیک: زردی که به دلیل مشکل یا بیماری در نوزاد ایجاد میشود زردی پاتولوژیک میگویند. در این نوع از زردی درمان و بهبود طولانی است.

طب سنتی بر این باور است که صفرا باعث زردی نوزادان میباشد. صفرا مانند آتشی است که با زیاد بودن صفرا اول زردی به صورت میرود، اگر درمان نشود به دیگر نقاط بدن هم وارد میشود.

درمان خانگی زردی نوزاد با گیاهان دارویی

زردی در نوزادان باید زود تشخیص داده شود، تا سریع اقدامات لازم برای درمان را محیا کنید. حتما 24 ساعت بعد از تولد و تا 3 روز بعد تولد به کودک توجه کنید. اگر علائمی مانند :

  • سفیدی چشم زرد شود.
  • رنگ پوست صورت نوزاد زرد شود.
  • نوزاد بی قراری بیش از اندازه داشته باشد.
  • نوزاد خواب کافی خواب کافی نداشته باشد.
  • وزن گیری مناسبی نداشته باشد.
  • زردی بعد از یک هفته درمان نشود.

اگر این علائم را نوزاد داشت، حتما اقدامات لازم را برای درمان نوزاد انجام دهید. کودک تغذیه مهم ترین بخش درمان زردی میباشد، کودک حتما تغذیه با شیر مادر را داشته باشد. اگر امکان خوردن شیر مادر نبود، از شیر خشک کمک بگیرید. در فواصل زمانی کوتاه مدت به کودک شیر بدهید و هرگز کودک را گرسنه نگذارید، زیرا باعث افت قند نوزاد میشود، که خود عامل تشنج نوزاد میشود.

شیر خشت؛ یکی از موثرترین داروی گیاهی برای درمان زردی نوزاد میباشد. برای مصرف این گیاه دارویی میتوانید نصف بند انگشت از شیرخشت را با آب جوش مخلوط کنید و به نوزاد بخورانید.

مصرف ترنجبین هم در طب سنتی برای زردی مفید است، این گیاه را هم باید با آب جوش مخلوط کنید ولی از مصرف بیش از اندازه خودداری کنید. برخی از عرقیات هم میتوانند به درمان زردی کمک کنند. عرقیاتی که می توان از آنها در شستشوی بدن نوزاد برای کم شدن و از بین رفتن زردی کمک گرفت، عرقیاتی مانند: عرقیات شاهتره، کاسنی، ختمی، بید و عصاره گل بنفشه هم موثر است.

مادر نوزادی که زردی دارد حتما به تغذیه خود توجه کند. از خوردن غذایی با ادویه زیاد و غذاهایی با طبع گرم بپرهیزد. ازغذاهایی با مزاج سرد مانند سوپ، ماست، خیار، هندوانه، قارچ، پنیر و… استفاده کند. درمورد تغذیه نوزاد نیز میتوانید آب خیار را به مقدار چند قاشق مرباخوری به نوزاد بخورانید. پوست خیار یا کاهو را بر روی بدن نوزاد به مدت ده دقیقه قرار دهید که گرمای بدن نوزاد را کم میکند و زردی را درمان میکند.

رزدی نوزاد در صورتی که شدید باشد باید تحت درمان پزشکی قرار گیرد

در آخر این نکته را متذکر می شویم که اگر زردی کودک زیاد بود. و یا اگر نوزاد علائمی مانند بی حالی، خواب آلودگی، بی اشتهایی داشت حتما به پزشک مراجعه کنید.

پیشگیری از زردی نوزاد در طب سنتی

با اینکه بیماری زردی در نوزادان در روزهای اول اتفاق می افتد، شاید بنظر برسد که پیشگیری برای این موضوع امکان پذیر نمی باشد. اما در طب سنتی برای پیشگیری از زردی نوزاد نکات مهم و کلیدی وجود دارد که به چند مورد اشاره میکنیم:

زردی کودک با تغذیه مادر چه در زمان بارداری چه بعد ازآن رابطه مستقیم دارد، پس مادران باید در رژیم غذایی خود غذاها و میوه های را قرار دهند که دارای مزاج سرد باشد، تا از ابتلای فرزند به زردی جلوگیری کند. البته در خوردن سردی هم نباید افراط کرد.

  • مادران باردار در زمان بارداری حتما از استرس و اضطراب به دور باشند.
  • در ماه های آخر بارداری میتوانید از عرق کاسنی به مقدار یک استکان در روز استفاده کنید.
  • از مایعات فراوان مانند آب انار، کاهو و خیار که برای تصفیه خون مفید است حتما در بارداری و شیردهی استفاده کنید.
  • در طول بارداری استفاده از سبزیجات تازه نظیر کلم بروکلی، اسفناج و… که فیبر زیادی دارند، احتمال ابتلای فرزند به زردی را کاهش خواهد داد.

پیشگیری از زردی کودک نه تنها باعث می شود که احتمال زردی در نوزاد به مقدار زیادی کاهش یابد، از نظر روحی و روانی نیز برای مادر که دوست ندارد بعد از تولد دلبند خود حتی برای لحظاتی هم شده از کودک خود دور بماند، بسیار مفید است.

سخن آخر

زردی یکی از بیماری های شایع نوزادان میباشد، که در مواقع شدید خطرناک است. پس باید مراقبتهای لازم را برای نوزاد که زردی دارد انجام دهید تا دچار تشنج و مشکلات دیگر نشود. برای درمان نوزاد اصل تغذیه مادر است که باید اصلاح شود. همچنین دفعات تغذیه نوزاد باید افزایش یابد و نوزاد از هر نیم ساعت باید شیر بخورد. تا هم قند نوزاد نیوفتد هم با دفع ادرار از زردی نوزاد کم شده و درمان شود. حتما در زمان بارداری در مورد زردی نوزاد و پیشگیری از زردی مطالعاتی داشته باشید و از تجربه دیگران استفاده کنید .

author-avatar

درباره زهرا میسمی

زهرا میسمی هستم من لیسانس رشته مهندسی کامپیوتر گرایش فناوری اطلاعات دارم و تقریبا یکسال هست که بعد گذروندن کلاس تولید محتوا، بخاطره علاقه شخصی محتوا نویسی در سایت رو انجام میدم.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *